top of page

696 Sayılı KHK Nereye Gider...?

696 sayılı KHK çıktı... Vatana millete hayırlı olsun... Olsun olsun da, Hakikate dünya hukuk literatürüne üst sıralardan girmeye namzet bir ülkeyiz...!!! Kanun koyucu(!) meclisi bypass ederek KHK ile bir düzenleme yürürlüğe koyuyor... Buraya kadar sorun yok... Sonrasında kırk kişi bir araya gelip, "acaba şunu mu demek istedi, bunlar mı kastedildi" tartışıyor...!!! Şaka mı bu yahu...? Google gibi mübarek...!!! "Onu mu demek istediniz, bunu mu demek istediniz...???" Akıllanmayacaklar mı bunlar hiç? Öğrenemediler tarikatların, örgütlerin ipiyle kuyuyla inilmeyeceğini... Öğrenemediler hamasetle devlet yönetilemeyeceğini...?

Şimdi, Bu hadiseyi bir de şu ana kadar çok da fazla konuşulmayan başka bir bakıştan değerlendirelim... TCK nın 25 nci maddesinde "meşru müdafaa" yahut "meşru savunma" nın ne olduğu, hangi hallerde uygulanacağı ifade edilmektedir... Kanun der ki, "kendisine veya başkasına yönelmiş haksız bir saldırıya karşı o anki durum ve imkanlarla saldırı ile orantılı bir şekilde saldırıyı engellemek için işlenen fiillerdir.Saldırıyı defetmek için saldırı ile orantılı güç kullanan kimse meşru müdafaa hükümlerinden faydalanır..." Aslında bunun ne demek olduğu çok açık... Bu manada aslında 15, 16 Temmuz daki gibi karekterde eylemlere karışanlar zaten varolan yasalarla korunuyor... Peki, Fetönün hangi eylemleri bu maddeye konu olabilir? Meclis bombalamak, halka ateş etmek gibi eylemlerin bu maddenin ilgi alanına gireceğine zaten şüphe yok, tartışmanın anlamı da yok... Ama... Eylem sonlandırılmasına rağmen 20 yaşındaki konudan haberi olmayan Harbiyelinin kafasını kesen hayvanlara ne olacak?

Bundan sonra eğer terörist bir eylem var ise yahu 15 Temmuz un devamı niteliğinde sayılabilecek bir eylem (işte zurnanın zırt deliği tam da burası..!!!) olursa her canı sıkılan dağıtacak mı ortalığı? Kafa mı kesecek? Polis ne yapacak, asker ne yapacak peki? Her kapıya, her meydana bir kolluk görevlisi dikilemeyeceğine göre... O halde neden TCK ve CMK ile zaten düzenlenmiş olan bu tip bir olayın oluşu halinde zaten yakalamaya dahi yetkisi olan vatandaşın KHK ile kafası bulandırılıyor?

Sosyal medyada eline tabanca, av tüfeği alan 3-5 zibidi şimdiden türedi bile... 15 Temmuz da hazırlıksız yakalanmışmış...!!!!! Bir daha olursa asacekmiş, kesecekmiş...!!!! Yivli av tüfeğini eline almış başka bir ayı... Yahu sen bu silahı kime karşı kullanmak niyetindesin?

Güzel kardeşim; Sizi sahalarda görmek isteriz...!! Doğu, Güneydoğu işte orada... El Bab, Suriye, Kuzey Irak, Kandil... Artistik yapmaya hacet yok, vatan için vuruşmak mı istiyorsun? Hodri meydan...!!!

Bu kadar lafı evelemeye gerek yok... Kanun koyucu lafı eğip bükmez...!!!! KHK ile yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duymuşsan, ki bu olabilir, Kimi, neyi ve hangi zamanı ifade ettiğini açıkça belirtirsin... Tartışmalar başlayınca, "yok efendim bu 15,16 Temmuz olaylarını kapsıyor..." diye açıklama yapmak kadar trajikomik birşey olamaz... Eee heralde, tebrik ederim müthiş tespit...!!!

Kuru gürültüye hacet yok... "Muğlak" denmesinin nedeni işte tam da burada... "15 Temmuz un devamı niteliğindeki" eylemler nedir? Şu dönemde hükümeti eleştirenlerin alayını Fetöcülükle suçlar vaziyetteler... Hal böyleyken hükümet aleyhine yapılacak her eleştirinin, her eylemin "15 Temmuz olaylarının devamı sayılmayacağının garantisi var mı?

Ve ayrıca, örneğin bu KHK nın ilgili hükmü 20 yaşındaki Harbiyelinin boğazını kesen "ayıyı" da kapsıyor mu? Kaldı ki, o "ayıyı" tespit ettin mi, etmediysen niye etmedin? Faili meçhul olarak mı soruşturuluyor, hatta soruşturuluyor mu?

Zaman ve kimi kapsadığını belirtmezsen... Mesela bir daha ki seçimlerin sonunda... Yada ucu hükümete dokunan herhangi bir hadisenin sonunda..., Milyonları sokağa döküp, anarşi yaratmanı kim engelleyebilir ki, üstelik devlet eliyle....!!!! Yoksa... Bu kadar temizliğe rağmen, askere, polise mi güvenmiyorsun? Peki biz nasıl güveneceğiz devlete...?

Velhasıl, Derhal bu yanlışlıktan dönülmeli diyeceğim ama dönülmeyeceğini de adım kadar iyi biliyorum... Etrafınıza bir bakın... Bireysel olarak silahlanma had safhada... Siyasi ve sosyal yaşama dair söylemlerden dolayı, İnsanlar kutuplaşmış durumda... Zaten tabanına benzin dökülmüş bir oda gibiyiz... Çıkacak ilk kıvılcımda devasa bir yangın çıkacak durumdayız... Ortalık yangın yerine döner... Aman dikkat...!!!! Bu bir intihardır ve bu intihardan herkes payını alır...!!!


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Beni Takip Edin...
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page