top of page

CHP'yi geri almak...

Sonuçları açısından pek de şaşırmadığımız bir seçim dönemini atlatmış bulunuyoruz... Vatana memlekete hayırlı olsun demekten başka seçenek yok tabii... Seçim öncesinde erken seçim kararının alındığı ilk günlerde, RTE'nin daha önünde Ohal ve KHK larla iktidarını devam ettirebileceği 1,5 yıl varken, kaybedebileceği bir seçime asla girmeyeceğini söyledik, yazdık çizdik... Kimselere derdimi anlatamamın üzüntüsü içindeyim ama ne çare ki durum ortada...!

Yahu,şu tiyatroya bakın hele; Muharrem İnce'yi yandaş kanallara çıkarttılar, Nagehan'ı ve Hande Fırat'ı itin götüne sokturdular...!!! Sayın ahalimiz buna pek bir sevindi...!! "Muharrem İnce geliyor, ince ince geliyor" diye...! "Nagehan'ı mort etti...!!!" "Hande'yi felç etti...!!!" Ortada fol yok yumurta yokken Muharrem İnce neden yandaş kanala çıkartılır, karşısına asrın cahili,yüzsüzü ve dahi çirkefi Nagehan konulur ki? Ben mi zihni sinirlik yapıyorum, yoksa başka bir şey mi var diye kendimden şüpheye düştüm... Sayın ahalimiz sevinirken işte biz bunu sorguladık...!!! Bu işte bir tuhaflık vardı... Muharrem İnce neden bu şekilde sistematik şekilde parlatılmaya çalışılıyordu? Neden Meral Akşener yada Temel Karamollaoğlu muhatab alınmıyor yada parlatılmıyor, yandaş kanala çıkarılıp Nagehan itin götüne sokturulmuyordu? Sebebi akabinde ortaya çıktı...

İnce,RTE ile bir kampanya boyunca atıştı durdu... Ve RTE tarafından akıllıca kurgulanan tuzağa bilerek yada bilmeyerek düştü...!! Zaten CHP’ye oy vermesi neredeyse kesin olan seçmen pek bir eğlendi... Bisiklete bindi, traktör sürdü...!!! De... Sevgili Hocam; Senin beni değil “O’nu” ikna etmen gerekirdi...!!! (Şahsi görüşüm, bu arkadaşlar da bu oyunun bir parçası... Zira bu kadar aptal iseler, bırak bu ülkeyi apartman bile yönetmesinler zaten...!!!)

Kabul edelim yada etmeyelim, RTE Türkiye'nin en önemli siyasi figürüdür... RTE rakibini (!) belirledi ve plana sadık kaldı... Böyle bir rakibi ise hırpalamak çok ama çok basit ve an meselesiydi zaten, nitekim öyle de oldu... Bilmem kaç tane seçimde öyle yada böyle kendini ve partisini iktidara taşımış bir siyasetçiyle mücadele edebilmek için en az onun kadar akıllı olmak zorundasın...! Onun liderlik profiline bir alternatif yaratmak zorundasın...!!!

Dedik ki...; Bu CHP iktidarın kayığına su çekmektedir....! Hiçbir şeye alternatif olamaz...! KK denen şahıs acem casustur, samimi değildir. Bu işler danışıklı dövüştür, adamın tek derdi koltuk derdidir...!!! Üzülerek söylüyorum ki, yaşananlar beni doğrulamıştır...!

Yine de bugün bu yazıyı yazmak için KK nin açıklamasını bekliyordum... Ve az önce konuştu iki gözümün çiçeği...!!!

Ve yine beni şaşırtmadı... "Seçimin kaybedeni AKP'dir" dedi... "9 ay sonra mahalli seçimler var" dedi... Sonuç olarak, utanmadan sıkılmadan, 9 penaltıyı kaçırmama rağmen 10 uncu penaltıyı da ben atacağım dedi...!!! At bakalım, ne olacak...!!!?? Nereye atacaksın...? Ya outa yada kalecinin üzerine, iyimser ihtimalle direğe...!!! Hani kaçan bir golden sonra şöyle derler ya; “Aslında iyi vurdu...”

Hayır efendim...!!! İyi vursa gol olurdu...!!!

Bu yazıyı okuyan ve halen CHP'ye ve/veya Muharrem İnce'ye umut bağlayan değerli dostlar; Tekrar duymanız açısından realiteyi ifade edeyim; Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri kaybedildi...!!! Standart zekaya sahip, sayı saymayı bilen herkesin yapabileceği bir tespittir bu...!

Peki... Acem casus KK ve saz arkadaşları...!!!; Bu noktada feedback nedir? Kurmayları rapor hazırlayacaklarmış....!!! Peh...!!! Ben sorayım; Nelerden ders çıkardınız mesela? Nerede hata yaptınız veya??? Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeye devam eden aptallar gibi mi hareket edeceksiniz, son 10 yıldır yaptığınız gibi örneğin? HDP seviciliği yaparak planladığınız oy hesapları, kafanıza geçmedi mi mesela? Tabanınızda solcu ama milliyetçi insanların bile bu haval şerait de dahi size oy vermeyeceği, memleket sevdasından gerekirse sağ bir partiye oy verebileceklerini hesap ettiniz mi? Yada... HDP barajı geçsin diye oy veren beyaz CHP lilerin neyin kafasını yaşadıklarını sorguladınız mı/ bu zırvalığı siz mi kurguladınız??? Sırf RTE gitsin diye bu hamlenin doğru olma ihtimali var mıdır, HDP yi Meclis’e sokunca başınız göğe mi erdi? Kar/zarar ilişkisi nedir? Savaş başladığında Adalar'a Modalar'a ve dahi kafalarına bomba düştüğünde gerçeği anlayacaklarını bu ahmaklara anlattınız mı? Kuru kuru, "Erdoğan gitsin", "gitsin de nasıl giderse gitsin" kafasının size birşey getirmeyeceğini ne zaman anlayacaksınız? Erdoğan'ın karşısına Ekmeleddin faciasından sonra eğer ders aldıysanız en az onun kadar güçlü bir profil çıkarmak zorunda olduğunuzun farkında mısınız?

İnce iyi bir tercih gibi gözüküyor olabilir... Ama ve de lakin... Aslında sizin çatı (!) adayınız... Abdullah Gül idi, bunu sağır sultan bile duydu/biliyor...!!! Meral Akşener'in diretmesi sonucu kendinize bir aday yaratmak zorunda kaldınız... Hem İnce'yi meclis dışına attınız hem de seçim sonrası bir olası rakibi ekarte etmiş oldunuz...!!! (Belki de plan buydu...)

Ve... RTE'nin önüne atılan İnce'yi RTE çiğ çiğ yedi...!!! Ve siz rejimin değiştirilmesine çanak tuttunuz...!! Tarih sizi affetmeyecektir...!!

Bugün diyor ki, KK; "Koltuk sevdasına düşenlerin partide yeri yok...!!!"" Dilim tutuldu, beynim yandı gerçekten...!!!

Öyle kızgınım ki size...!!! Son 10 yıldır durumu anlatmaya çalıştığım herkese..., “Peki o zaman ne yapalım?” diye sorana cevap veremiyorum, bir alternatif gösteremiyorum...!!! Bu ülke için yanıp tutuşan insanları düşürdüğünüz hale bakın ve kınalanın...!!!

Bakmayın şimdi sanki bir umut doğmuş gibi vik vik konuştuklarına... Ne umudu, hangi umut... Neye ve kime umut...????? Milyonlarca Atatürkçüye adam yokluğunda göstereceğimiz kişi gemiyi ilk terkeden Muharrem İnce mi? Elimizdeki en iyi aday bu mudur yani? Hepsini bir tarafa bırakalım, bundan sonrası için plan nedir? Umut ve gülücük dağıtmak mı?

Ve sen İnce...! Sınavı geçemedin...! Acemilik ettin...!!! Eğer bu oyunun içindeysen zaten ihanet ettin...!!! Bırak umut palavraları sallamayı...!!! Bunları artık yemiyoruz...!! Bilerek ve isteyerek bu işe dahil olduysan vay bizim halimize zaten...!!! Hepsi bir yana... Gemi batarken kaptan olarak gemiyi ilk olarak sen, hangi yetkiyle terk edersin? Bu nasıl bir kaptanlıktır yahu???

İlk pusuya düştüğümüz gün, askerlerimin ve rütbelilerin bana bakışlarını ve ses tonlarını hiç unutmam...!!! Çünkü silahlar patladığında herkesin gözü komutandadır... Komutanın bu zor durumdan kendilerini çekip çıkarmasını beklerler... Net emirler, kararlı bir ses duymak isterler ki, senin peşinden gelsinler... Komutan kavgadan kaçarsa, herkes kaçar...!!!

Benzer sorular millet ittifakı adı altındaki her partiye sorulabilir... Alacağınız cevaplar benzer cevaplar olacaktır... İttifak düzenlemesi olarak önlerine atılanın ne olduğunu şemsiye açıldıktan sonra anlayacak mı bu arkadaşlar bilinmez ama... Alternatif bir planları, şimdi ne yapılacağına dair bir yol haritaları yok... Hiçbir zaman da olmadı...!!! Milyonlarca vatansever, Atatürkçü insanın bel bağladığı umudun hali işte budur...!!! Ne diyeyim hayırlı olsun...!!! Bu işin yalandan lokomatifliğini yapan(!)CHP benim için hedeftir ve aslında bu soruların ilk muatabıdır...!!! İşte tam da bu yüzden üstadın söylediği gibi; CHP 'yi geri almak ülkeyi geri almak demektir...!!!! “Guguk kuşu” bu anlamdır...!!!

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Beni Takip Edin...
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page